KATEGORIE
PRODUCENCI
Numer produktu: 2373
SWANSON Full Spectrum
OLIVE LEAF 400mg 60kapsułek
1 kapsułka | 2 kapsułki | |
Liście z drzewa oliwnego (Olea europaea) | 400mg | 800mg |
Składniki: liście z drzewa oliwnego, otoczka kapsułki: żelatyna, mąka ryżowa, substancje przeciwzbrylające: stearynian magnezu i dwutlenek krzemu.
SPOSÓB UŻYCIA: Jedna kapsułka 1-2 razy dziennie. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety. Produkt niewskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.
PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Oliwę, czyli olej z owoców oliwki otrzymuje się przez wytłaczanie na zimno dojrzałych owoców oliwki europejskiej (Olea europaea)
Oliwa zawiera do 70% glicerydów kwasów nienasyconych, w tym do 80% glicerydów kwasu oleinowego i pozostałych kwasów: palmitynowego, palmitynowego, linolowego, stearynowego i arachidonowego. Kwas oleinowy, przeważający we frakcji tłuszczowej oliwy, reprezentuje kwasy jednonienasycone omega-9, mające wysoką wartość dietetyczną, gdyż regulują poziom lipidów i cholesterolu we krwi. Uważa się, że oliwa, obficie stosowana w tzw. Diecie śródziemnomorskiej jako uniwersalny olej spożywczy, spowodował spadek zachorowań na schorzenia układu krążenia, a także choroby alergiczne (katar sienny) i astmę wśród mieszkańców basenu Morza Śródziemnomorskiego. Zawiera również witaminy A, E, D, K oraz sole mineralne: wapń, sód, fosfor, magnez, jod, żelazo.
Źródło: Fitoterapia i leki roślinne, Wydawnictwo Lekarskie PZWL, Wydanie 1.