KATEGORIE
PRODUCENCI
Numer produktu: 2376
Płatki owsiane mogą być wykorzystane na wiele sposobów. Płatki najczęściej używane są do przygotowania popularnej, tradycyjnej owsianki bardzo często spożywanej o poranku. Mają wysoką zawartość błonnika pokarmowego oraz stanowią źródło białka.
Środek spożywczy
Sposób przygotowania:
można mieszać z mlekiem, kefirem, maślanką, jogurtem. Mogą służyć do zagęszczania sosów i gulaszy. Dodawane są do niektórych rodzajów pieczywa, ciastek, ciasteczek, dietetycznych batonów oraz musli.
100% bezglutenowe płatki owsiane
Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, sezam
Wartość odżywcza w 100 g*
Wartość energetyczna | 1380 kJ / 327 kcal |
Tłuszcz, w tym:
– kwasy tłuszczowe nasycone – kwasy tłuszczowe wielonienasycone – kwasy tłuszczowe jednonienasycone |
4,9 g
0,8 g 2,1 g 1,8 g |
Węglowodany, w tym:
– cukier – skrobia |
62 g
1,2 g 58 g |
Błonnik | 8,5 g |
Białko
Sól |
14 g (17%*)
0,01 g |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/ 2 000 kcal)