KINON 200mcg WITAMINA K2 KM7 DATA: 08/2018

KATEGORIE

PRODUCENCI

Wybierz producenta
Wszyscy producenci
INFOLINIA 34 365 40 96
Nasza cena:

35.00

O produkcie:

Numer produktu: 3300

SUPLEMENT DIETY

KINON™200

 

Witamina K pomaga w utrzymaniu zdrowych kości

Witamina K2 MK-7 to

najdłuższe biologiczne półtrwanie w organizmie (72 godziny),

naturalne pochodzenie – pozyskiwana z natto, tradycyjnego japońskiego sfermentowanego produktu soi

Skład (jedna tabletka):

200 μg witaminy K2 (267% RDA) 

Sposób użycia: dorosłym zaleca się stosowanie 1 tabletki dziennie podczas posiłków. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia, należy stosować zrównoważoną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego stylu życia.

W przypadku przyjmowania leków przeciwzakrzepowych należy przed zastosowaniem preparatu Kinon skonsultować się z lekarzem.

Dawka 200µg witaminy K2 szczególnie polecana przy suplementacji wysokimi dawkami witaminy D3

 

Składniki: emulgator – celuloza mikrokrystaliczna, substancja wiążące – fosforan wapnia, Kinon™ (menachinon-7/ witamina K2 otrzymywana z soi przez fermentację), stabilizator – sól sodowa karboksymetylocelulozy usieciowana, substancje przeciwzbrylające – roślinny stearynian magnezu, talk i dwutlenek krzemu.

 
  Jedna tabletka (0,4 g) RWS*
Witamina K2 200 μg 200 μg 267%
 
 

Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze poniżej 25°C.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Wytwórca: Valentis AG, CH-6982 Agno – Lugano, Szwajcaria
Importer: VALENTIS POLSKA Sp. z o. o. Ul. Krakowiaków 50, 02-255 Warszawa, Polska

 

Witamina K2 z natto. Naturalne źródło zdrowia

Naturalna witamina K2, w którą bogaty jest preparat Kinon, występuje między innymi w mięsie zwierząt karmionych trawą, przetworach mlecznych czy w żółtku jaja, jednak jej najbogatszym źródłem jest natto. Potrawa ta wywodzi się z Japonii, a otrzymywana jest w wyniku wielogodzinnego gotowania ziaren soi. Dzięki działaniu bakterii bacillus subtilis natto ziarna soi fermentują i stają się bogate właśnie w witaminę K2 MK7. Co ciekawe, wysoki poziom witaminy K2 utrzymuje się nawet do 72 godzin od zjedzenia posiłku z fermentowanej soi, a w 100 gramach potrawy jest aż 1000 mikrogramów witaminy K2 MK7.

 
 

Nie musisz jeść codziennie natto, by przyjmować witaminę K2

U mieszkańców Azji, którzy jedzą potrawę natto, znacznie rzadziej rozpoznaje się osteoporozę. Znacznie rzadziej, niż w społeczeństwach zachodnich, w których dominuje w diecie nabiał. Jednak przygotowywanie natto i jej jedzenie może być dla nas trudne ze względu na ograniczoną dostępność naturalnej, niemodyfikowanej soi, długi proces gotowania, jak i specyficzny smak potrawy. Dlatego warto sięgnąć po łatwo przyswajalny produkt, który jest bogatym źródłem witaminy K2.

Witamina K2 w naturze

Oprócz produktów poddanych fermentacji, czyli takich jak sery, jogurty, kiszona kapusta, w których witamina K2 występuje w naturze, pomocne w uzupełnieniu diety może okazać się przyjmowanie wyodrębnionej witaminy K2 z natto, w postaci kropli lub tabletek. Kinon, czyli witamina k2 z natto pomaga zachować odpowiednią gęstość kości. Badania naukowe wskazują na dodatkowe możliwości witaminy K2 w przypadku zmniejszenia ryzyka zachorowania na choroby serca, niektórych chorób metabolicznych, zapobiegania zwapnieniu tętnic wieńcowych (ZTW) i naczyń krwionośnych, oraz pozytywnego wpływu na funkcje mózgu. Witamina K2 z natto w tabletkach i kroplach KINON jest łatwa w dawkowaniu i przyjmowaniu.

Dla osób szczególnie zagrożonych osteoporozą stworzono także specjalistyczny produkt Kalcikinon, w którym połączone są współdziałające ze sobą witamina K2 z witaminą D3 oraz wapń.

Używałeś produktu? Dodaj pierwszą opinie!