Kategorie

PRODUCENCI

Wybierz producenta
Wszyscy producenci
INFOLINIA 34 365 40 96

FLEXIGEN MAŚĆ DO STÓP 56g 25% MOCZNIKA

Numer produktu: 1115
Promocja
Nasza cena:

16.45

O produkcie:

DO SUCHYCH I POPĘKANYCH PIĘT I STÓP
NAUKOWO OPRACOWANY PREPARAT POPRAWIAJĄCY NAWILŻENIE SKÓRY
PRZEZNACZONY DO PIELĘGNACJI STÓP NORMALNYCH I CUKRZYCOWYCH
TERAPIA POTWIERDZONA DERMATOLOGICZNIE

DERMOKOSMETYK 

 

 

Flexigen maść do stóp zawiera 25% mocznika w podłożu o silnych właściwościach nawilżających, co przekłada się na głębokie działanie nawilżające, zmiękczające, i złuszczające zrogowaciały naskórek. Mocznik, w połączeniu z innymi aktywnymi składnikami pochodzenia naturalnego, głęboko wnika w skórę, dając efekt optymalnego nawilżenia. Jej stan poprawia się po kilki dniach stosowania.  
Maść zapobiega przeznaskórkowej utracie wody i pozostawia na skórze film ochronny. Bardzo dobrze nawilża i złuszcza nadmiernie zrogowaciały naskórek.

Sposób użycia: suche i popękane pięty i stopy smarować dwa razy dziennie, rano i wieczorem. Po uzyskaniu poprawy kontynuować stosowanie, aby utrzymać pozytywne efekty. Zalecany do pielęgnacji skóry dorosłych. 

Środki ostrożności: wyłącznie do użytku zewnętrznego, unikać kontaktu z oczami, w przypadku wystapienia miejscowego podrażnienia lub wysypki wstrzymać stosowanie. 

 Dermokosmetyki Flexigen, zapewniają:
-skuteczne nawilżenie skóry;
-silne działanie naturalnych składników;
- właściwości złuszczające;
- dodatkowe działanie natłuszczające;
- lekką formułę nie pozostawiającą tłustej warstwy na skórze,
są:
-wolne od SLS i parabenów;
-wzbogacone w Origanol, Witaminę E i inne środki pomocnicze,
mają:
- nietłustą formułę;
- wzmocnione właściwości złuszczające (kwas glikolowy).

Flexigen maść do stóp, oprócz Mocznika, zawiera między innymi: Butyrospermum Parkii (Masło Shea), Sorbitol, Panthenol, Origanol (Terpinen-4-ol), Cytrynian Etylu, Olej z kiełków pszenicy, Alantoinę, Lanolinę i kilkanaście innych substancji umożliwiających właściwe działanie.

Mocznik
jest naturalną substancją uboczną przemiany białek w organizmie. Jest jednym z głównych składników naturalnego czynnika nawilżającego skórę (NMF – Natural Moisturizing Factor), który odpowiada za nawodnienie warstwy rogowej naskórka.
Mocznik ma właściwości nawilżające, jego niedobór objawia się swędzącą i łuszczącą skórą.
Działa na skórę zmiękczająco i nawilżająco i powoduje, że skóra jest gładka i miękka.

Butyrospermum Parkii (Masło Shea)
to naturalny produkt roślinny, bogaty w witaminy A i E, o właściwościach natłuszczających.

Witamina E
jest związkiem rozpuszczalnym w tłuszczach. W kosmetykach najczęściej stosowana jest jej pochodna estrowa (nazwa tocopheryl acetate, octan tokoferolu), która jest najbardziej odporna na działanie czynników zewnętrznych. Witamina E ma silne działanie przeciwutleniające. W związku z tym jej dodatek w kosmetykach zapewnia skórze ochronę przed wolnymi rodnikami, niezwykle aktywnymi cząsteczkami powstającymi np. w efekcie promieniowania słonecznego czy też szkodliwego oddziaływania zanieczyszczonego środowiska. Dodatek witaminy E w kremach sprzyja właściwemu nawilżeniu oraz regeneracji skóry.

Sorbitol
utrzymuje nawilżenie skóry, ogranicza parowanie wody z naskórka.
Jest to substancja hydrofilowa i nawilżająca. Wiąże wodę na powierzchni naskórka i dzięki temu odpowiednio nawilża.

D-panthenol (Prowitamina B5)
Jest prekursorem witaminy B5 (kwasu pantotenowego). Witamina B5 nie przenika przez rogową warstwę naskórka, więc w kosmetykach stosowany jest jej prekursor – D-panthenol, który potrafi wnikać w głąb skóry, włosów i paznokci.
Wykazuje on zdolność wiązania i zatrzymywania wody, a więc jest skutecznym środkiem nawilżającym. Prowitamina B5 jest stosowana w różnorodnych preparatach pielęgnacyjnych.
D-panthenol ma działanie łagodzące podrażnienia, sprzyja gojeniu mikrouszkodzeń skóry, więc jest powszechnie stosowany w recepturach kremów do skóry wrażliwej.

Terpinen-4-ol (Origanol)
to wysokiej czystości (> 98%) naturalny terpinen-4-ol uzyskany drogą frakcjonowanej destylacji olejku z Drzewa Herbacianego, posiadający potwierdzone właściwości:
przeciwgrzybicze, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwroztoczowe, przeciwświądowe, przeciwzapalne, przeciwtrądzikowe i konserwujące.
Jego działanie jest 5-20 krotnie większe od olejku z drzewa herbacianego.

Cytrynian etylu
działa antybakteryjnie i przeciwpotnie.

Alantoina
wspomaga regenerację naskórka.

 Podmiot odpowiedzialny:

PGPS Sp. z o.o.

Używałeś produktu? Dodaj pierwszą opinie!