Kategorie

PRODUCENCI

Wybierz producenta
Wszyscy producenci
INFOLINIA 34 365 40 96

FLEXIGEN KREM DO RĄK 56G 10% MOCZNIKA

Numer produktu: 1116
Promocja
Nasza cena:

13.97

O produkcie:

KREM DO BARDZO SUCHEJ SKÓRY RĄK
NAUKOWO OPRACOWANY PREPARAT POPRAWIAJĄCY NAWILŻENIE SKÓRY
ZMIĘKCZA, NAWILŻA I PIELĘGNUJE SUCHE DŁONIE
ZALECANY DO NAWILŻANIA SKÓRY SUCHEJ, ŁUSZCZĄCEJ SIĘ, SWĘDZĄCEJ

DERMOKOSMETYK

 

 

Flexigen krem do rąk

Flexigen krem do rąk i łokci o bardzo suchej skórze, zawiera 10% mocznika w idealnym podłożu, co przekłada się na głębokie działanie nawilżające i zmiękczające zgrubiały naskórek.
Bogata formuła zmiękcza i pielęgnuje suchą skórę dłoni, długotrwale nawilża oraz zapewnia odpowiedni poziom natłuszczenia. Flexigen krem do rąk i łokci, oprócz mocznika i naturalnych produktów roślinnych zawiera produkty o doskonałych właściwościach natłuszczających i wspomagających regenerację naskórka.
Przy zachowaniu najwyższych standardów produkcji, stosując najnowsze technologie i najlepsze z dostępnych na światowych rynkach surowce, udało się stworzyć produkty doprawdy znakomite a jednocześnie za rozsądną cenę.

Sposób użycia: stosować 2-3 razy dziennie, zależnie od potrzeb, zalecany do pielęgnacji skóry dorosłych i dzieci powyżej 12 roku życia. 

Środki ostrozności: wyłącznie do użytku zewnętrznego, unikać kontaktu z oczami, w przypadku wystapienia miejscowego podrażnienia lub wysypki wstrzymać stosowanie. 

 Dermokosmetyki Flexigen, zapewniają:
-skuteczne nawilżenie skóry;
-silne działanie naturalnych składników;
- właściwości złuszczające;
- dodatkowe działanie natłuszczające;
- lekką formułę nie pozostawiającą tłustej warstwy na skórze,
są:
-wolne od SLS i parabenów;
-wzbogacone w Origanol, Witaminę E i inne środki pomocnicze,
mają:
- nietłustą formułę;
- wzmocnione właściwości złuszczające (kwas glikolowy).

 

Polecane szczególnie do pielęgnacji  suchych łokci, dłoni i całych rąk, oraz innych powierzchni skóry wymagających stosowania tego rodzaju preparatów.

Flexigen krem do rąk, oprócz Mocznika, zawiera między innymi: Butyrospermum Parkii (Masło Shea), Sorbitol, Panthenol, Olej słonecznikowy, Alantoinę, Lanolinę i kilkanaście innych substancji umożliwiających właściwe działanie.

Mocznik

jest naturalną substancją uboczną przemiany białek w organizmie.   Jest jednym z głównych składników naturalnego czynnika nawilżającego skórę (NMF – Natural Moisturizing Factor), który odpowiada za nawodnienie warstwy rogowej naskórka. Mocznik ma właściwości nawilżające, jego niedobór objawia się swędzącą i łuszczącą skórą. Działa na skórę zmiękczająco i nawilżająco i powoduje, że skóra jest gładka i miękka.

Butyrospermum Parkii (Masło Shea)

to naturalny produkt roślinny, bogaty w witaminy A i E, o właściwościach natłuszczających.

Witamina E

jest związkiem rozpuszczalnym w tłuszczach. W kosmetykach najczęściej stosowana jest jej pochodna estrowa (nazwa tocopheryl acetate, octan tokoferolu), która jest najbardziej odporna na działanie czynników zewnętrznych. Witamina E ma silne działanie przeciwutleniające. W związku z tym jej dodatek w kosmetykach zapewnia skórze ochronę przed wolnymi rodnikami, niezwykle aktywnymi cząsteczkami powstającymi np. w efekcie promieniowania słonecznego czy też szkodliwego oddziaływania zanieczyszczonego środowiska. Dodatek witaminy E w kremach sprzyja właściwemu nawilżeniu oraz regeneracji skóry.

Sorbitol

utrzymuje nawilżenie skóry, ogranicza parowanie wody z naskórka. Jest to substancja hydrofilowa i nawilżająca. Wiąże wodę na powierzchni naskórka i dzięki temu odpowiednio nawilża.

D-panthenol  (Prowitamina B5)

Jest prekursorem witaminy B5 (kwasu pantotenowego). Witamina B5 nie przenika przez rogową warstwę naskórka, więc w kosmetykach stosowany jest jej prekursor – D-panthenol, który potrafi wnikać w głąb skóry, włosów i paznokci. Wykazuje on zdolność wiązania i zatrzymywania wody, a więc jest skutecznym środkiem nawilżającym. Prowitamina B5 jest stosowana w różnorodnych preparatach pielęgnacyjnych. D-panthenol ma działanie łagodzące podrażnienia, sprzyja gojeniu mikrouszkodzeń skóry, więc jest powszechnie stosowany w recepturach kremów do skóry wrażliwej.

Alantoina

Wspomaga regenerację naskórka.

 Podmiot odpowiedzialny:

PGPS Sp. z o.o.

 

Używałeś produktu? Dodaj pierwszą opinie!

NASI KLIENCI KUPOWALI Z TYM PRODUKTEM