KATEGORIE
PRODUCENCI
Numer produktu: 3524
Naturalne składniki zawarte w produkcie Fiordawspomagają prawidłowe funkcjonowanie błony śluzowej gardła i krtani, oraz wspierają siły odpornościowe organizmu.
Suplement diety
Błona śluzowa jamy ustnej stanowi barierę ochronną przed szkodliwymi czynnikami. Aby mogła prawidłowo wypełniać swoją funkcję, powinna być stale wilgotna, a jej struktura nie może być uszkodzona. Dlatego ważne jest, aby odpowiednio dbać o utrzymanie prawidłowego stanu funkcjonowania i nawilżenia błony śluzowej gardła i krtani.
Składniki produktu FIORDA® stanowią uzupełnienie diety osób z podrażnionym gardłem, które odczuwają:
- drapanie w gardle,
- dyskomfort wywołany wzmożonym oddychaniem przez usta,
- suchość w gardle,
- chrypkę
Fiorda zawiera:
- porost islandzki – zawiera substancje śluzowe, które tworzą ochronną powłokę, korzystnie działając na błonę śluzową gardła, krtani i strun głosowych. Działa kojąco i łagodząco. Wspiera prawidłową pracę układu odpornościowego,
- laktoferyna – naturalne białko występujące w mleku. W organizmie człowieka występuje również w ślinie oraz łzach, a także jest ważnym składnikiem mleka karmiących matek,
- dzika róża – przyczynia się do wsparcia naturalnych sił odpornościowych organizmu. Wspomaga optymalne funkcjonowanie i chroni błonę śluzową górnych dróg oddechowych.
Stosowanie:
+4 lat i dorośli od 1 do 6 pastylek dziennie
Skład:
substancja żelująca – guma arabska, substancja utrzymująca wilgoć - sorbitole, substancja utrzymująca wilgoć - syrop maltitolowy, woda, wyciąg wodny z porostu islandzkiego (Cetraria islandica L.), regulator kwasowości – kwas cytrynowy, laktoferyna (z mleka), wyciąg z owoców dzikiej róży (Rosa canina L.), koncentrat malinowy, substancja glazurująca – wosk Carnauba, substancja słodząca – sukraloza, sok z owoców bzu czarnego.
Składniki | 1 pastylka | 6 pastylek |
Wyciąg z porostu islandzkiego | 100 mg | 600 mg |
Laktoferyna | 15 mg | 90 mg |
Wyciąg z dzikiej róży | 15 mg | 90 mg |
Produkt zawiera substancję słodzącą.
Bez dodatku cukru.