KATEGORIE
PRODUCENCI
Numer produktu: 2752
Acidolac® baby krople jest produktem w postaci zawiesiny doustnej. Zawiera szczep bakterii probiotycznych Lactobacillus rhamnosus GG o działaniu korzystnym dla zdrowia, zawarty w formie mikrokapsułek, otrzymywanych dzięki nowoczesnej technologii mikroenkapsulacji. Pozwala to na znaczące zwiększenie żywotności bakterii probiotycznych w przewodzie pokarmowym.
Suplement diety
Lactobacillus rhamnosus GG wchodzący w skład produktu Acidolac® baby krople to jeden z najlepiej przebadanych szczepów bakterii. Bakterie te występują naturalnie w przewodzie pokarmowym człowieka, są odporne na działanie soku żołądkowego i kwasów żółciowych oraz wykazują dużą zdolność przylegania do nabłonka jelitowego, dzięki czemu łatwo zasiedlają przewód pokarmowy.
Produkt można stosować w celu uzupełniania flory bakteryjnej jelit w okresie antybiotykoterapii oraz przez 2-3 tygodnie po zaprzestaniu stosowania antybiotyków, a także w podróży ze zmianą strefy klimatycznej, kiedy w przewodzie pokarmowym może dojść do zmian w składzie mikroflory.
Stosowanie:
5 kropli dziennie. Stosowanie produktu u noworodków według indywidualnych zaleceń lekarza.
Składniki |
5 kropli (zalecana dzienna porcja) |
Lactobacillus rhamnosus GG |
1 mld (1 x 109 CFU*) |
*CFU – Colony Forming Unit - jednostka tworząca kolonię bakterii
Produkt jest w postaci zawiesiny, dlatego przed każdym użyciem należy kilkakrotnie, energicznie wstrząsnąć zakręconą fiolką w celu uzyskania jednorodnej zawiesiny. Po wstrząśnięciu pojawi się naturalne zmętnienie.
Produkt należy stosować w trakcie posiłków. Krople można podawać bezpośrednio do jamy ustnej lub rozpuścić w zimnym lub ciepłym płynie (np. woda, mleko, sok owocowy) o temperaturze maksymalnie 37°C.
W przypadku niemowląt karmionych piersią, krople można podawać w ściągniętym mleku matki. Acidolac® baby krople nie zawiera laktozy, to również produkt bezglutenowy i może być podawany osobom, które nie tolerują tych składników.
Skład:
olej kukurydziany, bakterie kwasu mlekowego zawierające Lactobacillus rhamnosus GG.